понеделник, 19 юли 2010 г.

l'anno scorso i barconi della festa di Redentore

Музиката от лодките ни посреща още с излизането от гарата, готино е, с първите крачки в пространството пред гарата влизаме в празника. Поглеждаме се и влюбването ни във Верона остава зад гърба ни, това е Венеция, завърта ти главата отведнъж. Направо ти отнася главата.


Минаваме по моста наречен Скалци и се запътваме към Риалто, решили сме ще вървим пеша. Купили сме си карти, но ще ги използваме едва на следващия ден. Минаваме през Кампо Сан Джакомо дел Орио и виждаме празник и там. Пристигането във Венеция е винаги обагрено с магия. Всеки път ме очарова и всеки път е толкова различно.Бързаме да си оставим багажа в хотела при Кампо Манин и отново се връщаме на Риалто, за да гледаме оттам как минават лодките пълни с превъзбудени момичета и момчета. Някои от лодките имат някаква тема, която веднага се разпознава, най-впечатляваща бе лодката с ангели и дяволи, като момчета бяха облечени в бяло с крила, а момичета в черно и червено с дяволски рогца. Повечето лодки са с пасажери облечени в тениски в определен цвят - поръчани специално с надпис Redentore 2009 (Разказвам ви впечатленията си от миналата година).


Уцелваме минаването под моста Риалто на двете големи лодки "сиамски близнаци", които се движат успоредно направо прилепени, а младежите на тях, облечени в сини тениски пеят въодушевени италианския химн. Махат с ръце към всички на моста. Настроението ни се приповдига максимално.

Няма коментари:

Публикуване на коментар