петък, 15 октомври 2010 г.

Gran Caffè Chioggia or Joseph Miotti is the best!

photo by Jana

Това е кафето с външни маси на piazzetta и с гледка водата и Палацо Дукале. Казва се „Гран Кафе Киоджа” и се намира под аркадите на Библиотека Сансовиниана между двата входа на библиотеката.

photo by Jana

Там свири и любимия ми бенд, чийто водач е гологлавия цигулар (както и саксофонист) Джоузеф Миоти, който преди няколко сезона свиреше на подуима пред „Куадри”. В интернет все още се продават записи на „оригиналния оркестър на Гран Кафе Куадри” с Джоузеф Миоти на първата цигулка.


През септември 2008 той вече свиреше с нов оркестър пред кафето на piazzetta. The Italian Style Quartet. (Открих ги в MySpace)


Послуша ли ги човек само минута там на piazzetta, веднага усеща, че са съмишленици. Някои вечери свирят предимно джаз, тогава са облечени с бели ризи и са с черни вратовръзки, а цигуларят (Joseph Miotti) и акордиониста (Omar Francescato) са с духови инструменти.


В Youtube са качени много техни изпълнения, но да ги слушаш на живо е несравнимо. На всичките ми снимки когато Йозеф Миоти е с цигулката е винаги с черна риза. Човек може да разпознае мелодии като „Раrla più piano” и друга филмова музика на Нино Рота и Енио Мориконе (мъжът ми се зарадва много щом чу темата на Клаудия Кардинале от „Имало едно време на Запад”).


The Italian Style Quartet

Band Members:

Joseph Miotti – Violino
Cornel Oprea – Pianoforte
Omar Francescato – Fisarmonica
Piero Antonello – Contrabasso

Във вечерта преди фойерверките за празника на Реденторе, когато всички гледаха да заемат по-близки места до водата те продължаваха да свирят и ми напомниха за оркестъра на „Титаник”. През ноември там вместо The Italian Style Quartet имаше само една пианистка, а подиумът бе закрит от страната на piazzetta с шатра и музиката от пианото бе само за онези, които щяха да седнат на външните маси под аркадите на Библиотеката. В първите дни на ноември това бе и единственото място на Сан Марко където имаше жива музика.

2 коментара: