четвъртък, 1 април 2010 г.

Corte Botera (degli altri) (видяна от други)

Questa foto è fatta da Anna Livia, per vedere le altre sue foto scatatte in Corte Bottera potete cliccare QUI


© photo by Anna Livia

Stamattina ho trovato questo video girato in Corte Botera su YouTube

Ma prima del video ho visto una foto bella di un fotografo milanese di nome Matteo Teti, che aveva scritto sotto la foto che aveva fatto del nissoieto "SOTOPORTEGO BOTERA" e poi aveva pubblicata su flick il seguente messaggio:

"Ho assistito alla sparizione della Corte Botera, ora diventata davvero Sconta. Se capitate alle Fondamenta dei Felzi provate ad avere la faccia tosta di suonare al cancello. Magari Corto Maltese può aprirvi e farvi entrare."

Per vedere la sua foto bianconera cliccate QUI

Adesso ripeto lo spesso in bulgaro :)

Тази сутрин намерих това видео заснето в Корте Ботера и вторият линк, който съм дала е към него, достатъчно е да се кликне на You Tube, за да се види. И музикалният акомпанимент е хубав. За мен остава само съжалението, защото от блога на Фаусто знам, че този вътрешен двор наречен Corte Botera вече е затворен и не може да се стигне до него през Sotoportego Botera, както упътва верният гид на Touring Club Italiano. Бях чела нещичко за този двор в гида последния път, преди да отидем във Венеция, но там забравих за него. То там какво да видиш и да правиш по напред? Да търсиш нещо, за което знаеш или да се оставиш краката да те водят? В гида ли да гледаш или да си наемеш гид за 20 евро на човек (и минимум да сте двама, а максимум не повече от четирима) и той да ти покаже скритите кътчета на Венеция? Та този гид се казва Валтер Фано (и макар, че е роден по погрешка в Торино и името му е немско) аз възнамерявам да походя през септември два часа с него, ако се навие да ме поразходи сама за 20 евро. Така че Corte Botera не я видяхме, а можехме, когато бяхме през септември с Иво, но краката ни не ни отведоха сами до нея. Ще трябва да призная, че с него почти не познаваме онази скритата, другата, някой я наричат "малката" Венеция. Иво обича сутрин и вечер да ходи на Сан Марко, аз обичам да си минавам по пътя, който вече ми е познат и така сме пропуснали безчет неща, но не съжалявам, защото много други сме видели. И винаги съм казвала, че нещо трябва да остане и за следващия път.

Тази сутрин открих и един фотограф на име Матео Тети, от Милано, доста добър, попаднах първо на тази негова снимка, която не зная как да закача тук направо от Интернет, така, че давам линк и към нея, а ако отидете да я видите, вижте и другите му снимки от Венеция и Милано качени на flickr, за начало е нужно само да кликнете ТУК

А колкото до първата снимка, тя е на Анна Ливия, а ако кликнете на първия линк ще видите и другите снимки, които тя е направила през септември в Корте Ботера.

1 коментар:

  1. Corte Botera, Matteo Teti (il fotografo che ho presentato in un post dedicato alle sue foto di Venezia) la chiama "Corte Sconta detta Arcana".

    ОтговорИзтриване